De wereld van Nijntje

PORTFOLIO

spelen in 'de wereld van nijntje'

'Spelen gaat hier vanzelf' vertelt een ouder.

'Ik ben nijntje, jij bent ...' moeder vult in: 'het kleine broertje van nijntje' 'nee! boris. en jij bent...'kind denkt heel diep na. 'de moeder van nijntje, nee'...denkt weer diep na. 'betje big'.

Oren worden verzorgd in het ziekenhuis. Wortels en appels worden onder nijntje gelegd om weer snel beter te worden. De schaar is een 'prik'. Er wordt vooral ook veel voorgelezen, echt of alsof.

Tegen de wand met tekst wordt een verhaal verteld, dat startend bij 'nijntje aan zee' zich steeds meer in de eigen ervaring van het kind lijkt af te spelen: nijntje heeft buikpijn van het ijs.

Nijntje gaat met al haar vrienden naar het zwembad. Een meisje twijfelt, haar nijntje huilt en ze troost. Een jongetje pakt haar nijntje voorzichtig en gooit deze in het zwembad. 'Kijk nu is ze nat. Ze heeft druppels'. De lakens uit het ziekenhuis worden gepakt om af te drogen.

Op de boerderij wordt hard gewerkt. Wortels en prei geplant. Er wordt geteld. Kuikens worden verstopt onder de eieren en komen eruit om achter mama te gaan lopen.

Boekje 'het huis van nijntje' wordt in het huis nagespeeld. Alle tekeningen worden gezocht. Gelukkig alles is er. De klok wordt gevonden in een la. Gejuich.


<< terug naar overzicht